Call of Myanmar -hanke

Mooria-yhtye on toteuttanut uuden, aivan erityisen hankkeen, johon kuuluvat uusi kappale, sen musiikkivideo sekä hyväntekeväisyyskeräys. Bändin basisti Tutuva (Htoo Htoo Wah) on Myamarista (ent. Burma) kotoisin. Vuoden 2021 alussa Tutuvan kotimaasta kuului huolestuttavia uutisia: 1. helmikuuta sotilasjuntta teki vallankaappauksen, jonka seurauksena vasta luotu demokraattinen järjestelmä luhistui. Maassa on nyt sotilashallinto, joka ei kunnioita kenenkään ihmisoikeuksia. Myanmar suistui kriisiin poliittisen tilanteen vuoksi ja koronapandemia on tehnyt tilanteesta entistä haasteellisemman. Terveydenhuollon kantokyky on romahtanut nopeasti pahentuneen koronatilanteen vuoksi.

Tutuva kertoi huolestaan ja koko bändin sydämelle laskeutui halu auttaa Myanmaria. Mooria lähti rohkeasti toteuttamaan projektia myanmarilaisten auttamiseksi oman musiikkinsa avulla. Auttajaorganisaatioksi Myanmariin valittiin luotettava lähetysjärjestö Fida International.  Näistä lähtökohdista syntyi Call of Myanmar -kappale. Kappale haluaa muistuttaa, että näemme myanmarilaisten ahdingon, tuemme heitä ja haluamme auttaa. Musiikkivideo on toteutettu yhteistyössä paikallisten myanmarilaisten kanssa Keski-Pohjanmaalla. Huoli Myanmarin tapahtumista on läsnä kaikissa myanmarilaisten yhteisöissä ympäri maailmaa.

Hankkeen yhteydessä toteutettavalla keräyksellä tuetaan Fidan kriisiaputyötä Myanmarissa. Osa Moorian verkkokaupassa myytävien tuotteiden tuotosta ohjataan myös samaan kohteeseen. Poliittisesti sitoutumaton Fida  jakaa muun muassa ruoka- ja hygieniatarvikkeita Myanmarissa eniten apua tarvitseville.